* Podając numer telefonu i klikając na przycisk "Proszę o kontakt", akceptujesz regulamin platformy i wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych,
w szczególności numeru telefonu, przez Szkoła Maturzystów Łukasz Jarosiński z siedzibą w Olkuszu, ul. Żeromskiego 2/20, NIP 6372144158
w celu przedstawiania oferty przez telefon. Twoje dane będą przetwarzane na zasadach określonych w polityce prywatności.
Administratorem danych osobowych jest Łukasz Jarosiński prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Szkoła Maturzystów Łukasz Jarosiński
z siedzibą w Olkuszu, ul. Żeromskiego 2/20, NIP: 6372144158. Zapoznaj się z informacjami o przetwarzaniu danych tutaj.
Mi też podejście z deltą nie wyszło, korzystanie z pochodnej też nie bardzo. Zajrzałem do kryteriów i jest tak:
równanie przedstawia parabolę z ramionami do góry (pewne), dwa miejsca zerowe - "graniczne" - 0 i 3 - bo jedno mniejsze od zera a drugie większe od 3. Jak się spojrzy na wykres - jeżeli miejsce zerowe ma być mniejsze od zera to dla zera funkcja przyjmie wartość ujemną.
Analogiczne rozumowanie dla 3. A więc można ułożyć równania f(0)<0 oraz f(3)<0 .
Nie wiem czy moje rozumowanie jest poprawne, może Pan Jarosiński to skomentuje :)