* Podając numer telefonu i klikając na przycisk "Proszę o kontakt", akceptujesz regulamin platformy i wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych,
w szczególności numeru telefonu, przez Szkoła Maturzystów Łukasz Jarosiński z siedzibą w Olkuszu, ul. Żeromskiego 2/20, NIP 6372144158
w celu przedstawiania oferty przez telefon. Twoje dane będą przetwarzane na zasadach określonych w polityce prywatności.
Administratorem danych osobowych jest Łukasz Jarosiński prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Szkoła Maturzystów Łukasz Jarosiński
z siedzibą w Olkuszu, ul. Żeromskiego 2/20, NIP: 6372144158. Zapoznaj się z informacjami o przetwarzaniu danych tutaj.
1) rysunek
2) oznaczenie rysunku
3) uzależnienie h od x
3.1) DZIEDZINA! (której nie ma na zdjeciu, ale wystarczy x > 0 oraz to co pod pierwiastkiem >0
4) podstawienie h do wzoru
5) włożyłem (x-4) pod pierwiastek, by ułatwiło mi to obliczenie funkcji pochodnej.
6) oznaczyłem wartości pod pierwiastkiem jako funkcja f(x)
7) obliczenie f'(x)
8) miejsca zerowe pochodnej, [tutaj pominałem ten krok, bo to schemat, jeśli nie jesteś czegoś pewien to doślę resztę]
9) wyznaczenie maksimum funkcji
10) podstawienie punktu w ktorym funkcja ma maksimum (ktore nalezy do dziedziny!!!) do rysunku