* Podając numer telefonu i klikając na przycisk "Proszę o kontakt", akceptujesz regulamin platformy i wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych,
w szczególności numeru telefonu, przez Szkoła Maturzystów Łukasz Jarosiński z siedzibą w Olkuszu, ul. Żeromskiego 2/20, NIP 6372144158
w celu przedstawiania oferty przez telefon. Twoje dane będą przetwarzane na zasadach określonych w polityce prywatności.
Administratorem danych osobowych jest Łukasz Jarosiński prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Szkoła Maturzystów Łukasz Jarosiński
z siedzibą w Olkuszu, ul. Żeromskiego 2/20, NIP: 6372144158. Zapoznaj się z informacjami o przetwarzaniu danych tutaj.
F=a*m ---> p=F/S ---> p=am/S ----> m=(ro)*V ----> p=a*(ro)*V/S ----> p=a*(ro)*l^3/l^2 (V=l^3 S=l^2) ----> p=a*(ro)*l -----> a*(ro)*l=(ro)*g*h ----> h=l*a/g.
Jest to odpowiedź wzorowana na tej którą ty podałeś, ale jeśli mam być szczery nie wiem czemu przyjmujemy, że podana figura jest kwadratem (chodzi mi o to że przyjmujemy np. V=l^3).