lewa_ndowskaa 58 wyśw. 25-11-2024 22:10

Matura z fizyki czy informatyki?

Hej, mam do was pytanie. Jestem na rozszerzeniu z informatyki oraz podstawie z fizyki i zastaniwam się która z nich lepiej napisać. Słyszałem że matura z informatyki jest bardzo trudna, niechdmatyczna i jest mało materiałów do nauki. Natomiast z fizyka mam problem i nie zbyt ja ogarniam. Czuje że pomimo iż rozszerzam informatykę wcale nie przygotowuje mnie pod maturę. Co waszym zdaniem lepiej napisać na maturze ponieważ muszę napisać chociaż jedno z tych dwóch. 

Hej, mam do was pytanie. Jestem na rozszerzeniu z informatyki oraz podstawie z fizyki i zastaniwam się która z nich lepiej napisać. Słyszałem że matura z informatyki jest bardzo trudna, niechdmatyczna i jest mało materiałów do nauki. Natomiast z fizyka mam problem i nie zbyt ja ogarniam. Czuje że pomimo iż rozszerzam informatykę wcale nie przygotowuje mnie pod maturę. Co waszym zdaniem lepiej napisać na maturze ponieważ muszę napisać chociaż jedno z tych dwóch. 

matematyka fizyka matura Dodaj post do ulubionych Poproś o pomoc
jarosinski 26-11-2024 10:18

Cześć, nie znam się na maturze z informatyki. Co do matury z fizyki z doświadczenia wiem, że warto ją napisać jeśli masz czas na przygotowania. Na ostatnie 10 lat średnia z matury z fizyki 9 razy była wyższa od średniej z matematyki rozszerzonej. Jeśli poświęcisz trochę czasu i jeśli masz podstawy matematyczne to nie jest trudno napisać maturę z fizyki powyżej 70%