* Podając numer telefonu i klikając na przycisk "Proszę o kontakt", akceptujesz regulamin platformy i wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych,
w szczególności numeru telefonu, przez Szkoła Maturzystów Łukasz Jarosiński z siedzibą w Olkuszu, ul. Żeromskiego 2/20, NIP 6372144158
w celu przedstawiania oferty przez telefon. Twoje dane będą przetwarzane na zasadach określonych w polityce prywatności.
Administratorem danych osobowych jest Łukasz Jarosiński prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Szkoła Maturzystów Łukasz Jarosiński
z siedzibą w Olkuszu, ul. Żeromskiego 2/20, NIP: 6372144158. Zapoznaj się z informacjami o przetwarzaniu danych tutaj.
Hmm, być może w istocie polecenie nie jest w stu procentach doprecyzowane, choć wydawało mi się jasne ;) w każdym razie na rysunku do zadania są przedstawione już dwa położenia pręta naraz, pierwsze i drugie. I w pierwszej pozycji pręt znajduje się w całości ponad poziomą poprzeczką (zaznaczyłem go na zielono), natomiast w drugiej pozycji pręt znajduje się już w całości pod poziomą poprzeczką (zaznaczyłem go na czerwono). No a długość pręta to jest l. Stąd środek masy pręta najpierw znajduje się w połowie długości zielonego pręta, ale ponad punktem zaczepienia do poprzeczki, a w położeniu nr 2 środek masy znajduje się w połowie długości pręta, ale pod punktem zaczepienia. Mam nadzieję, że to rozjaśnia sytuację :)
W razie dalszych pytań proszę śmiało pisać.