* Podając numer telefonu i klikając na przycisk "Proszę o kontakt", akceptujesz regulamin platformy i wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych,
w szczególności numeru telefonu, przez Szkoła Maturzystów Łukasz Jarosiński z siedzibą w Olkuszu, ul. Żeromskiego 2/20, NIP 6372144158
w celu przedstawiania oferty przez telefon. Twoje dane będą przetwarzane na zasadach określonych w polityce prywatności.
Administratorem danych osobowych jest Łukasz Jarosiński prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Szkoła Maturzystów Łukasz Jarosiński
z siedzibą w Olkuszu, ul. Żeromskiego 2/20, NIP: 6372144158. Zapoznaj się z informacjami o przetwarzaniu danych tutaj.
Pierwsze równanie jest dobre więc błąd jest gdzieś w przekształceniach lub w podstawieniu danych, ja z tego samego równania doszedłem do poprawnego wyniku 19,3m/s po prostu podstawiając od razu wszystkie dane i zamieniając omegę na v/r (nie chciało mi się bawić w tyle przekształceń) i zostało v^2=372,4 co daje v=19,29. Odpowiedzi do zadań znajdują się na końcu PDF z książką, do konkretnie tego zadania na stronie 470.