* Podając numer telefonu i klikając na przycisk "Proszę o kontakt", akceptujesz regulamin platformy i wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych,
w szczególności numeru telefonu, przez Szkoła Maturzystów Łukasz Jarosiński z siedzibą w Olkuszu, ul. Żeromskiego 2/20, NIP 6372144158
w celu przedstawiania oferty przez telefon. Twoje dane będą przetwarzane na zasadach określonych w polityce prywatności.
Administratorem danych osobowych jest Łukasz Jarosiński prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Szkoła Maturzystów Łukasz Jarosiński
z siedzibą w Olkuszu, ul. Żeromskiego 2/20, NIP: 6372144158. Zapoznaj się z informacjami o przetwarzaniu danych tutaj.
Może, ciekawe. Jak robisz analizę funkcji, to powinno się ją robić za pomocą ekstremów. Sposób dowodzenia nierówności pochodną, ale jak tutaj zrobisz pochodną to nigdzie nie pójdziesz (tak zrobiłem) i nie znajdziesz esktremów
. Ponieważ tak naprawdę to co chcesz zrobić to jest analiza matematyczna, a nie znajdziesz esktremów (1/2 to nie to, z mojej analizy pochodnej doszedłem do wniosku że funkcja nie posiada rzeczywistych przedziałów monotoniczności +-), nie masz monotoniczności to nie udowodnisz zbioru wartości, ale tutaj jest to bardzo oczywiste xD więc może można nagiąć kilka rzeczy i będzie ok.
Ale w stanie jakim masz, brakuje przedziałów monotoniczności albo jakiegokolwiek dowodu że w przedziale (1,2) nie będzie funkcja <= 0