* Podając numer telefonu i klikając na przycisk "Proszę o kontakt", akceptujesz regulamin platformy i wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych,
w szczególności numeru telefonu, przez Szkoła Maturzystów Łukasz Jarosiński z siedzibą w Olkuszu, ul. Żeromskiego 2/20, NIP 6372144158
w celu przedstawiania oferty przez telefon. Twoje dane będą przetwarzane na zasadach określonych w polityce prywatności.
Administratorem danych osobowych jest Łukasz Jarosiński prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Szkoła Maturzystów Łukasz Jarosiński
z siedzibą w Olkuszu, ul. Żeromskiego 2/20, NIP: 6372144158. Zapoznaj się z informacjami o przetwarzaniu danych tutaj.
Ogólnie nie wiem czemu dałaś ten 5 warunek w taki sposób i czemu to musi być większe lub równe 0 jak powinnaś dać że wartość pod pierwiastkiem musi być większa bądź równa zero. No ale ostatecznie i tak taki warunek jest tożsamy z tym że pod pierwiastkiem musi być większe lub równe zero ale myślę że możesz za to stracić punkty na maturze. A do tego punktu 3 to absolutnie nie możesz tak zrobić. Za to musisz najpierw wyznaczyć dziedzinę i potem dopiero możesz się zabierać za rozwiązanie tego równania gdzie po prostu dla tego pod pierwiastkiem musi być dodatnie i tamto x - 1/2 > 0 i część wspólną tego robisz. No nie wiem może da się to jakoś prościej ale to jest dla mnie zrozumiałe i wiem że nie łamię żadnych zasad matematycznych.